Muistin vihdoinkin tulla tännekkin kirjoittelemaan ;)!
Eli Cara oli siis JUN-ERI, JUK1, PN1, SERT VSP. Ylpeä olen !

Eilen oltiin TOKOa:

Cara:
Seuraaminen meni ihan makkaraksi. Koira huuhaili omiaan, katsoi kerran naamaan ja sitten taas pois. Sivulle tulossakin kiersi kaukaa takana jonkun oman kierroksensa ennen kuin istui sivulle.
Luoksetulo on ihan hyvä. Cara lähtee kovaa vauhtia luokse, mutta hiipii loppumatkan ja istuu sitten vähän liian kauas sivulle.
Liikkeestä maahanmeno menee hyvin, tosin tyttö ennakoi sitä aika paljon, eli se on koko ajan valmiina menemään maahan ja sen takia olen alkanut sanomaan enemmän liikkeestä seisomista Caralle. Se meneekin ihan hyvin ja Cara jää käskyn kuultuaan seisomaan heti, mutta kumarassa, aivan kuin se olisi menossa koko ajan maahan.
Sitten vapaahyppy ja se menee hyvin! Olen rakentanut pihalle omanlaisen hyppyesteen (eilen) ja Cara menee sen lähes täydellisesti.
Paikallaolo on parantunut kovasti. Cara pysyy paikallaan todella hyvin, mutta myös ryhdittömästi. Se makaa maassa toinen takajalka takana, etutassut mahan alla, korvat sivulla ja silmät sikkaralla. Eli ei todellakaan kauniisti. Pitää saada ryhtiä tuohon otukseen.
Sitten me otettiin vielä nouto tai ei sitä vielä noudoksi voi kutsua. Kapula on Caralle aika iso, mutta ihan hyvin se sitä tuo, ainakin innoissaan.

Betsy:
Seuraaminen menee hyvin. Tosin tahdon sille tarkkuutta kulmissa, se jää aina välillä huitelemaan taakse, ennen kuin tajuaa tulla perässä. Kontakti pysyy hyvin.
Luoksetulo menee myös hyvin! Koira tulee todella nopeaa vauhtia ja kiertää sitten sivulle, mutta siellä Betsyllä menee puoli minuuttia mennä istumaan. Eli pitäisi saada nopeutta siihen.
Liikkeestä maahanmeno menee hyvin. Ainakin Betsy menee nopeasti maahan, mutta joskus kyynärpäät eivät osu maahan. Liikkeestä seisominen ei oikein vielä luonnistu. Jos kävelen normaalia vauhtia ja käsken seisoa, Betsy hidastaa vauhtia, muttei pysähdy kokonaan. Mutta jos kävelen normaalisti ja hidastan hieman vauhtia ja käsken seisoa, niin Betsy ottaa korkeintaan yhden askeleen ja pysähtyy sitten.
Vapaahyppy menee hyvin, kuten myös paikallaolo.
Ja se nouto, eikä. Tässä ei ole mitään itua. Betsyä ei kiinnosta koko kapula ja se tuo sen luokse todella hitaasti, mutta luovuttaa sen hyvin (siitä saa namia ;D ). Täytyy innostaa sitä jotenkin..

Eli siis. Caralle pitää opettaa ilmeisesti seuraamisen alkeet taaaaas uudestaan. Jotenkin ne aina putoaa ulos pikkukakaran aivoista, kun ne on opittu. Ja luoksetulossa parempi sivulletulo. Liikkestä seisomiseen ryhtiä kuten myös paikallaoloon. Ja nouto nyt ei ole vielä niin tärkeä, otetaan se vain sivussa. Katotaan sitten joskus jos vaikka lähtisi avoimenluokan kisoihinkin joskus.
Betsylle seuraamiseen paremmat kääntymiset. Luoksetuloon nopeampi sivulletulo. Liikkeestä maahanmenoon nopeutta, kuten myös liikkeestä seisomiseen. No nouto saa mennä siinä sivussa. Betsylle kisataan ensiksi TK1, ennen kuin mennää avoimenluokan kisoihin, jos silloinkaan.