Ollaan nyt tehty kaikenlaista viime kirjoituskerran jälkeen. Mätsärissä käväistiin tuloksena Besty punasten 4 ja cara sinisten 3.
Toko kisoihin ollaan Betsyn kanssa menossa 21.10. Omistajaa himottaa nyt kaikki kisat, mutta kaikki on valitettavasti täynä ;( Avoimeen luokkaan päästään kisaamaan vasta ensi vuona...

Hakua jälkeä ja viestiä ollaan treenattu myös ihan mukava määrä :D
Caran kanssa ollaan ihan lyhyitä jälkiä otettu (vain pari askelta tms.). Ihan hyvin on tajunnut idean, mutta vielä on paljon paljon paljon oppimista. Hakua ollaan molempien kanssa treenattu (ja käytetty hyväksi kotijoukkoja :D ). Hakukin on kohtalaisesti mennyt, mutta Betsyllä on ollut välillä ongelmana se, että tyttö alkaa etsimään jotain maasta, eikä tajua etsiä maalimiestä o__O tiedä sitten mistä se on saanut päähänsä, että jotain pitäisi etsiä maasta..

Betsyyn olen todella tyyväinen viestin kohdalla. Viikonloppuna edistyi harjoituksissa aivan mielettömästi. Nyt juoksee jo ongelmitta 100 metrin matkan. Oon varma että tosta tulee vielä viestikoira :D ainakin tällä hetkellä. Mietityttää vain se, että kun/jos mennään kisoihin, niin jos metsässä tulee vastaan ihminen tai toinen koira, niin en ole yhtään varma miten tuo reagoi. Toisen koiran kanssa voi alkaa hyvinkin seurustelemaan kesken matkan. Tosta nyt ei ikinä tied.. No ei vielä mitään hätää, me ollaan vielä aika alussa näissä viestiharjoituksissa.

Eilen (ja kyllä tänäänkin) tokoiltiin.

Betsy: Seuraaminen oli vähän hakoiteillä. Hyvin pysyi sivulla mutta kontakti tipahteli koko ajan. Nyt otetaankin sitten vähän aikaa pelkkää pari askelta kontaktilla ja palkka, treeniä. Liikkeestä maahan meno, liikkeestä seisominen ja liikkeestä istuminen ovat todella hyviä. Tässä on vain omistajalla äänenpaino harjoitettavaa. Luoksetulo on todella nopea, laukkaa koko matkan. Pysähdys vielä vähän hakoteillä, mutta alkaa toikin pikku hiljaa jo menemään. Paikallaolo on omalla pihalla/lähiympäristössä täysi 10, en sitten tiedä miten häiriön alla. Vapaahyppy oli todella laiskannäköistä. Totakin täytyy selvästi treenata paremmaksi.

Cara: Aivan loistava tokointo! Tyttö oli koko ajan ihan täysillä mukana. Seuraamiset ihan hyviä. Kontakti täydellistä, paitsi käännöksissä tipahtaa ja tyttö jää haahuilemaan. Luoksetulo on nopea. Muuta en sitten Caran kanssa treenannutkaan noitten lisäksi paitsi ruutua. Hienosti otti katseellaan ruudun sijainnin ja lähti ruudulle kovaa vauhtia. Sitten sai päähänsä, että hei noitten merkkien alla on ihan varmana namia ja alko huidella tassuillaan. No otettiin uudestaan ja ohjasin sitä ruudun keskustaan. Tällä kertaa jäi hyvin :)

Betsyllä on kaikki BH-kokeeseen hallinnassa, mutta kaikki BH-kokeet on jo täynä (tälä vuodelta) eikä ensi vuoden BH-kokeita löyty mistään..