Eilen otettiin pihalla ruutua..
Betsy menee käskystä ruutuun melko nopeaa vauhtia, muttei juokse. Ruudussa ottaa namin ja sanoin sille "maahan" Tyttö katsoi minua pitkään ja meni sitten maahan niin, että oli yli puoliksi ulkona ruudusta. Pitää alkaa käyttää isompaa ruutua. Lisäksi Betsy ei ollut lähelläkään ruudun keskustaa. Jatkossa täytyy harjoitella tätä paljon.
Harjoittelin myös avoimen luokan luoksetulon pysähdystä. Kutsuin koiraa luokse ja pysäytin sen aina edessäni. Betsy näytti kyllä vähän elävältä kysymysmerkiltä, eli ei varmaankaan tajunnut yhtää mitään ;) Ei haittaa.. Jatkossa harjoitellaan tuotakin enemmän.
Otin myös noudon. Meillä on ongelmana se, että koiran pitäisi hakea noutokapula toiselta puolelta. Siis ottaa se suuhun niin että ennen kun ottaa sen, koira seisoisi nenä kohti omistajaa. Eli Betsy vain hakee kapulan hyvällä vauhdillä, mutta ottaa sen väärältä puolelta ja tulee hyvää vauhtia palauttamaan kapulan. Vinkkejä?
Betsyn kanssa otin myös lyhyen seuraamisen. Kontakti tipahteli vähän väliä. Meillä oikeastaan on nyt menossa "alokasluokan tokoliike tauko", eli ei oteta paljoa noita alokasluokan liikkeitä. Palautuu koiralle ehkä intokin.

Caran kanssa otin ruutun menoa. Cara muutenkin menee ihan kohtalaisen kovaa vauhtia ruutuun, mutta eilen innostin sitä juoksemalla itse Caran kanssa sinne. Toisella kerralla Cara meinasi lähteä sivulta ennen käskyä ja käskyn kuultuaan ampaisi ruudulle namia hakemaan. Ainakaan vauhdin putteesta ei ole kyse :D
Koska Cara nyt osaa tuon ruutuun menon juoksin sen kanssa ruutuun ja käskin sen maahan. Cara meni maahan vähän hitaasti (takapää jäi pystyyn), mutta meni kuitenkin maahan. Caran kanssa pitää alkaa noita kaukokäskyjä harjoittelemaan, kun tuo ei niitä osaa yhtään.
Otin Carankin kanssa noudon niin, että jätrin Caran paikalleen laitoin kapulan maahan ja menin kapulan toiselle puolelle. Eli siis Cara tuli niinkuin luoksetulossa, mutta otti kapulan mukaan. Tyttö taitaa nyt olla hieman pihalla, kun ensiksi tuli luokse ja kiersi sivulta vinoon eteen. Täytyy alkaa tuotakin taas muokkaamaan.
Otettiin Carankin kanssa lyhyt seuraaminen. Kontakti tipahteli juoksujen alussa vähän väliä, mutta sitten tajusiun kokeilla naksutinta, ja koira seuraa upeasti. Kulmissa kuitenkin kontakti tipahtaa ja koira alkaa laahustaa perässä.

Caralla on vieläkin juoksut. Betsy päätti olla Caran hoitotäti ja pesee Caran kolmat, silmät ja pepun :) Ihania lapsia ;))