Nyt on siis Betsyn 3v synttärit takanapäin.
Synttäreinä otettiin ekaa kertaa hakua. Hyvin meni niin Betsyn, Caran kuin Helvinkin osalta. Betsyn luonne ei vain sovellu hakuun, joten hakua voi Betsyn kanssa treenailla vain huvin vuoksi. Täyyy katsoa jos iän myötä Betsyn varautuneisuus hälvenee, että päästäisiin hakuakin joskus kunnolla harrastamaan, mutta katsotaan nyt. Caran kanssa varmaan ruvetaan sitten tuota hakua harrastamaan ihan kunnolla, kunhan vaan päästään tuonne Hiiden Haukkuihin.

Eilen otettiin ekaa kertaa verijälkeä. Tehtiin eka yksi lyhyt jälki (vain noin 10m). Helvi lähti melko hitaasti, mutta hyvin etenemään jäljellä. Cara tajusi myös idean ja lähti jäljelle. Betsy sähläsi ihan kaikkien edestä. Yritin näyttää sille jälkeä niin Betsy vain haistelee maata ja katsoo sitten minua. Osoitan kädelä verta, niin Betsy luulee, että kädessäni on namia. Lopulta suutuin ja sanoin tiukasti "etsi jälki". Koira menee sivulle istumaan ja tuijottaa silmiin.
Loppujen lopuksi sain sen etenemään jäljellä, mutta edelleen se sähläsi aika paljon.
Myöhemmin päivällä otettiin muutama muu jälki (n.15m), jotka meni ihan hyvin. Kaikkien muiden paitsi Betsyn.
Tein vielä eilen illalla yhden jäljen, joka käytiin tänä aamulla. Cara eteni todella vahvasti eteenpäin. Betsylle tein ihan uuden todella lyhyen jäljen, jonka se kulki lähes kokonaan ilma vainulla.
Äsken kävin vielä koirien kanssa sen vanhan eilisen jäljen. Molemmat etenivät varmasti, mutta Betsy alkoi n. 6 metrin päässä lopusta menettää kiinnostustaan. Lopulta koira meni selälleen makaamaan keskelle jälkeä, ja siitä tietenkin seurasi, että selkä oli ihan veressä. Kyllä se sitten loppuun asti meni kun kädellä näytti lähes koko ajan. Cara meni hyvin, mutta noin metrin päästä jäljen lopusta se menetti kiinnostuksensa. Meinasi siinä hermot mennä kun koira ei ollut huomaavinaan jäljen lopussa olevia herkkuja. Kyllä sekin sitten lopuksi meni jäljen loppuun asti.
Täytyy alkaa kokeilla sitä oikeaa palveluskoirajälkeä piakoin.

Tokossa menee hyvin, mutta laskelmien mukaan Betsyn juoksut menevät juuri möllitoko kisojen päälle. Toivottavasti ei. Betsyllä ja Caralla on tähän mennessä ollut juoksut tasan samaan aikaa, eli jos juoksut tulevat ensi viikolle, ei päästä edes bortsu yhteislenkille.
Betsyn kanssa ollaan myös hieman otettu ruutua ja hyvin on alkanut toimia..
Betsy osaa kaikki alokasluokan toko liikkeet todella hyvin. Seuraamisessa hiotaan kontaktia vieläkin, se kun aina välillä lopahtaa.. Toivottavasti tuo koissu ei tressaa sitten niistä muista koirista!
Yritän taas kirjoittaa mahd. pian!